Kotimainen ohjelmistoalan asiantuntijayritys Atostek sai alkuvuodesta ensimmäisen toimeksiannon Yhdysvalloista. Atostekin toimitusjohtajan Mika Torholan mielestä onnistuneiden kauppojen taustalla on erityisesti yrityksen kokemus julkiselta sektorilta.

  • Referenssit julkiselta sektorilta ovat arvokkaita, kun rakennetaan liiketoimintaa ulkomailla, Torhola sanoo.

Atostek teki strategista innovointi- ja kehittämistyötä vuosia, jotta Suomeen saataisi kolmannen sukupolven sote-integraatioratkaisu. Kun sairaanhoitopiirit – nykyiset hyvinvointialueet – perustivat sotealan kehitys- ja asiantuntijayhtiö UNA Oy:n, Atostek osallistui Ydin UNAn kilpailutukseen. Kilpailutus kesti runsaan vuoden, ja sen jälkeen Atostekin ERA-palvelusta tuli merkittävä osa Ydin UNA -ratkaisua.

Nykyisin julkinen sektori muodostaa merkittävän osan Atostekin ERA-palvelun ja terveydenhuollon ohjelmistokehityksen asiakaskunnasta. Atostek teki hyvää tulosta aiemminkin, mutta UNA-yhteistyövuosien aikana liikevaihto on kasvanut muutamassa vuodessa 8,3 miljoonasta 11 miljoonaan euroon.

  • Julkisen sektorin myynti on meille todella tärkeää. Jos jättäisimme sen huomiotta, asiakaskunta olisi huomattavasti nykyistä pienempi. Se rajoittaisi liikaa liiketoimintamme mahdollisuuksia Suomen kokoisessa maassa.
  • Jos kaltaisemme suomalaiset yritykset kykenevät murtautumaan terveydenhuollon it-sektorilla ulkomaille ja saamaan viennin käyntiin, siitä on hyötyä myös koko Suomen kansantaloudelle, Mika Torhola sanoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mika Torhola, Atostek, 050 412 3453

Toimitusjohtaja Katja Rantala, UNA Oy, 044 468 5000 

Kategoriat: Yhdistys