Yrityskyselyssä 73 prosenttia yrityksistä kertoi saaneensa uutta liikevaihtoa inhouse-yhtiöiden avulla! Deloitten ICT-hintavertailussa inhouse-yhtiö Istekki menestyi erinomaisesti! Saimaan tukipalveluiden sairaalaruoka saa ylistävää kansalaispalautetta! Hilmassa on yrityksillä joka arkipäivä mahdollisuus osallistua inhouse-yhtiön järjestämiin kilpailutuksiin. Verkko on pullollaan myönteisiä inhouse-uutisia. Tässä otos niistä.

Hyvä uutisia

Inhouse-yhtiöt kilpailuttavat Hilmassa joka arkipäivä

Yksityiset yritykset voivat käytännössä joka arkipäivä löytää uusia julkishankintojen kilpailutuksia Hilma-palvelusta. Kustos ry nostaa osan näistä kilpailutuksista myös omiin sosiaalisen median kanaviinsa: LinkedIniin, X:ään ja Facebookiin. Varmin tapa seurata oman alansa kilpailutuksia on tehdä Hilmaan oma hakuvahti.

Lue lisää:

Deloitte vertaili ICT-palvelujen kustannustehokkuutta – inhouse-yhtiö Istekki on kokonaistaloudellisesti edullinen vaihtoehto

Deloitte toteutti toukokuussa 2023 ICT-palveluiden kustannustehokkuuden vertailun, jossa pohjana käytettiin kattavaa Deloitten Suomen markkinan ICT-palvelujen kustannusdatapankkia. Vertailun tulos on, että Istekki Oy:n palvelut ovat jopa markkinahinnan alapuolella. Kokonaispalveluntarjoajana Istekkiä voidaan pitää hintakilpailukykyisenä vaihtoehtona.

Lue lisää:

Saimaan tukipalveluiden sairaalaruoalle ylistävää palautetta

Inhouse-yhtiö Saimaan tukipalvelut saa Etelä-Saimaan lukijoilta ylistävää palautetta keskussairaalan ruuista: ”Se ansaitsee hatunnoston ja kiitoksen”.

Lue lisää:

Yrittäjäkysely: Inhouse-yhteistyölle satelee kiitosta – se tuo yksityisille yrityksille merkittävästi lisäliikevaihtoa

Lisää töitä ja lisää liikevaihtoa inhouse-yhteistyöstä. Niin vastasi kolme neljästä yrityksestä Kustoksen kyselyssä. Palaute oli lähes ylistävää. Inhouse-toimijat saivat runsaiden kiitosten ohella myös kehittämisehdotuksia.

Lue lisää:

Yhteistyö Sakupen kanssa on jättipotti Varpaisjärven Pesulalle: ”Ilman sopimusta joutuisin irtisanomaan työntekijäni”

Varpaisjärven Pesulan yrittäjä Kirsi Koistinen kiittää inhouse-yhtiö Sakupen kilpailutusta avoimeksi ja reiluksi: ”Minulle tuli olo, että kilpailutuksiin ei haluta mukaan koijareita, jotka polkevat hintoja.”

Lue lisää:

Pakkokilpailutuksen jättikustannukset voidaan välttää – Markkinaoikeuden inhouse-päätös osoitti nykyjärjestelmän toimivan

Markkinaoikeus (MAO) katsoi päätöksessään, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella (VaKe) ei ollut hankintalain edellyttämää määräysvaltaa Sarastiaan. VaKe on päättänyt valittaa päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. MAO:n ratkaisu herätti runsaasti huomiota ja saattaisi lainvoimaiseksi jäädessään muuttaa merkittävästi varsinkin suurimpien sidosyksiköiden asemaa. Toisaalta se kyseenalaistaa myös hallitusohjelmassa linjattuja rajuja lakiuudistuksia.

Lue lisää:

Julkisen sektorin referenssit avittavat ulkomaan markkinoille

Kotimainen ohjelmistoalan asiantuntijayritys Atostek sai alkuvuodesta ensimmäisen toimeksiannon Yhdysvalloista. Atostekin toimitusjohtajan Mika Torholan mielestä onnistuneiden kauppojen taustalla on erityisesti yrityksen kokemus julkiselta sektorilta.

Lue lisää:

Pohjois-Savon hyvinvointialueen palkkajärjestelmä Vismalta

Pohjois-Savon hyvinvointialueen 12 500 työntekijän palkat maksetaan Visma Aquilan Personec F -palkkajärjestelmällä, yhteistyössä inhouse-yhtiö Monetran kanssa.

Lue lisää:

Lääkärit pitivät Eskoa selvästi toimivimpana potilastietojärjestelmänä 

Inhouse-yhtiö Esko Systemsin Esko-potilastietojärjestelmä on toistuvasti arvioitu käyttäjätutkimuksissa Suomen parhaaksi potilastietojärjestelmäksi. Esko on todettu omassa sarjassaan parhaaksi järjestelmäksi Potilastietojärjestelmät lääkärin työvälineenä 2010, 2014, 2017 ja 2021 –tutkimuksissa, parhaaksi tietojärjestelmäksi THL:n suomalaisille sairaanhoitajille tekemässä tutkimuksessa v. 2020 sekä lähihoitajille tehdyssä tutkimuksessa vuonna 2022.

Lue lisää:

Inhouse-yhtiöt keskeinen kumppani hyvinvointialueiden synnyttämisessä

Kuntatoimijoiden omistamien inhouse-yhtiöiden valmiit palvelut ja kilpailutetut ratkaisut ovat olennainen apu hyvinvointialueiden valmistelussa ja toteutuksessa. Aikataulu oli erityisen tiukka, kun huomioidaan, miten merkittävästä rakenneuudistuksesta on kyse. Kuntien ja uusien hyvinvointialueiden oli varmistettava toiminnan ja palveluiden jatkuvuus, samalla kun kokonaan uusi sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava organisaatio aloitti toimintansa.

Lue lisää: